menü ikon

Rólam

Rólam :)

Van az úgy, hogy az ember lánya nem tudja merre tovább. Én is így voltam vele, nagyon sokáig. De végül megtaláltam a helyes irányt, ami tele van csodálatos süteményekkel, tortákkal és különböző nyalánkságokkal.

Életem során mindig nagy szerepe volt a sütésnek. Egész kiskoromtól kezdve kis kuktaként segítettem édesanyámnak a konyhában, bár akkoriban leginkább első számú kóstolóként tevékenykedtem. Azért, hála égnek, ragadt rám valami más is a csokikrémen és az élesztős tésztán kívül.

Gyerekkoromban a szüleim azt mondták, hogy valaminek lennem kell ha felnövök. Először azt hittem, hogy zenész leszek, aztán hogy színésznő, végül azt, hogy az 'ezeregyéjszaka' vidékein idegenvezető. Legvégül egyik sem vált valóra, így "nagy koromra" marketing és PR manager lettem. Természetesen a tömérdek hobbim mellett a sütés iránti szeretetem mindvégig állandó volt, amit cukrász nagymamámtól örököltem.

Édes jó mamám csodálatos házasságban élt nagypapámmal, aki török származású volt. (Amit én büszkén hangoztatok a mai napig.) Semmivel nem volt másabb a gyerekkorom, ha csak azzal nem, hogy nálunk karácsonykor a zserbó mellett baklava is ékeskedett az asztalon. Ezekből az élményekből merítve lettek az első kísérletezések. A török és magyar gasztronómia alapanyagait próbáltam meg összhangban vegyíteni egy-egy ételben, édességben. Ez a szeretet az évek folyamán szenvedéllyé nőtte ki magát, a szenvedélyből később plátói szerelem lett, a plátóiból legvégül szerelem.

Tudjátok, nekem mindegy, hogy kerek vagy gömbölyű, kocka vagy téglalap alakú, édes vagy sós, kicsi vagy nagy, egy a lényeg: élvezettel és szeretettel legyen elkészítve és akkor annak az ételnek már lelke is van.

Ennek tudatában, most még amatőrként, ám annál lelkesebben, márciustól viszont hivatásos cukrászként szeretnélek titeket bevezetni a sütik élvezetes, cukros és édes világába. Remélem kedvetekre találtok kedvencet vagy kedvenceket receptjeim közül, és ti is olyan élvezettel fogjátok elkészíteni, ahogy én szoktam. Oldalalom találtok torták, édes és sós sütemények receptjeit, illetve különböző fortélyokat, trükköket is leírok, hogy még könnyedebb és izgalmasabb legyen az a bizonyos konyhában töltött pár óra.

Ha nincs időtök vagy energiátok jó ha tudjátok, hogy szívesen vállalok torták és sütemények elkészítését. De ha inkább otthon szeretnétek megsütni, akkor örömmel segítek bárkinek ötletekkel, tanácsokkal. Forduljatok hozzám bizalommal. Elérhetőségeimet a kapcsolat rovatban találjátok.

Jó böngészést és elégedettséggel teli pocakokat kívánok!

Puszi, Lara