menü ikon

Cuki popcake golyócskák

2015. november 24. sütemények > édes sütemények

Telnek-múlnak az évek, és hiába tiltakozom ellene, sajnos én is öregszem. Szerencsére a barátaim ismernek már olyan jól, hogy tudják mi kedves a szívemnek, minek is örülök igazán. Egy szép nyaklánc, egy körömlakk, egy rúzs vagy épp egy martinis pohárkészlet mindig jól jön a háznál. BiankaBrushtól (Brush) és barátjától nagyon praktikus ajándékot kaptam születésnapomra, méghozzá egy popcake sütőt. Őszintén megmondom, láttam már erről a süteményről képeket, amik el is indították a fantáziámat. Kigondoltam milyen cukiságokkal öltöztetném fel őket, milyen színű lenne a máz, a töltelék...stb. De valahogy sosem találtam rá alkalmat, és túl macerásnak is gondoltam az elkészítését! Nagyon örültem mikor megkaptam, és alig vártam hogy kipróbálhassam. Szerencsére kaptam is egy felkérést egy másik barátnőmtől /milyen szerencse, hogy ennyi van/ méghozzá születésnapra kellett pár cuki popcakeket gyártanom. Nagy örömmel fogadtam el, a végeredmény nekem nagyon tetszik, remélem az ünnepeltnek is tetszeni fog.

Cuki popcake golyócskák
Cuki popcake golyócskák
A popcake sütőt legegyszerűbben és a legjobb áron a Tescoban tudjátok beszerezni
A popcake sütőt legegyszerűbben és a legjobb áron a Tescoban tudjátok beszerezni

Mivel egy nagyon nőies csajszi szülinapjára készítettem, így fehér és rózsaszín színű vaníliás csokoládé pasztával vontam be a golyócskákat és törekedtem a minél csajosabb hatás eléréséhez. Rózsaszín,hópehely alakú és jég hatású cukorkákkal vontam be a már kész sütiket. Íme a recept, egyenesen a konyhámból!

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 140 g porcukor
  • 40 g margarin
  • 1 csomag vaniliáscukor
  • 120 ml tej
  • 120 g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás

Díszítéshez:

  • Egy-egy csomag rózsaszín és fehér színű bevonó máz ( Candy Buttons PME )
  • Nyalóka pálcika
  • Különböző színű és méretű díszítő cukorkák

Legelőször is bekapcsoljuk a popcake sütőt. Ameddig elkészítjük a tésztát addig megfelelő hőmérsékletűre felmelegszik. A porcukrot a vajat a vaniliáscukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a tejet. Csomómentesen elkeverjük. Kanál segítségével belerakjuk a tésztát a sütőbe, de vigyázzunk, ne rakjuk teljesen tele a kis lyukacskákat, félig kell csak adagolni, mivel a sütőpor hatására meg fog dagadni a tésztánk és ha teljesen beletöltjük, akkor ki fog folyni a sütőből. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Ebből a tészta mennyiségből kb. 40 db süteményt fogunk kapni. Várunk 25-30 percet míg teljesen kihűlnek. Vízgőz felett megolvasztjuk a rózsaszín és utána a fehér bevonót. Belemártogatjuk a kihűlt golyócskáinkat, de úgy, hogy a pálcikára egy picit lecsurogjon a máz. Ez azért kell, hogy az rendesen megtudja tartani a süteményt. Majd 5 percre mélyhűtőbe tesszük őket. Utána újabb mártogatás következik, de most már az utolsó. Lecsurgatjuk a felesleges mázat, és csak úgy forgatjuk bele, szórjuk meg a cukrocskákkal. Hungarocellbe szúrjuk őket, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Persze itt is életbe léphetnek különböző variációk a tészta ízesítésére, vagy a díszítésre. Tésztánkba rakhatunk kakaóport, darált mogyorót, kis rumot, csokoládét vagy amihez kedvünk van. Díszítésnél is használhatunk más színű mázat, vagy csak olvasszuk fel kedvenc csokoládénkat és abba forgassuk bele a kis gömböcskéket. Variációk száza létezik, bízzatok a fantáziátokban!