menü ikon

Olga-féle almás, Lara módra

2015. november 29. sütemények > torták

Lehet pite, torta vagy fagyi, nekem mindegy, csak almás legyen. Egyszerűen imádom az almával készült süteményeket, pláne ha kézen fogva jár a fahéjjal. Kedvenceim közé tartoznak még a krémes finomságok is. Tavaly találtam ezt a receptet a neten, csak egy kicsit átalakítottam. Így született meg az Olga-féle almás, Lara módra! Íme a recept, egyenesen a konyhámból.

Hozzávalók

Tésztához

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál langyos víz
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • 8-10 db alma
  • Ízlés szerint fahéj és cukor

Krémhez

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 evőkanál cukor
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj

3 db tortaformára lesz szükségünk. Kibéleljük őket sütőpapírral, az oldalukat olajjal bekenjük. Az almákat megpucoljuk, kivágjuk a magházakat, vékony szeletekre vágjuk és belefektetjük őket a tortaformába. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és cukorral. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a fehérjét is kemény habbá verjük. A cukros-tojáshoz egyveleghez hozzá adjuk a lisztet, kakaóport, sütőport és vizet. Összekeverjük és végül nagy mozdulatokkal, alulról fölfelé kavarva, hozzá adjuk a felvert tojások fehérjét. A tésztát három részre osztjuk és ráöntjük a fahéjas-almáinkra. 180 fokon 10-15 percig sütjük. A krémhez a porból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, akkor hozzá adjuk a vajat és robotgép segítségével csomómentes krémet készítünk. Majdnem kész is vagyunk. Következik a rétegelés. Torta lap, krém, majd megint és megint. Ha gondoljátok a tetejére olvaszthattok csokoládés torta bevonót. Fél napra hűtőbe tesszük, majd nagy örömet okozva a pocakunknak fogyaszthatjuk is!