menü ikon

Amerikai palacsinta

2015. november 29. sütemények > édes sütemények

Mindegy hogy tél vagy nyár, ebéd vagy vacsora, palacsintának mindig kell lennie az asztalon. Mondjuk ki, rabja vagyok ennek a finom, omlós édességnek. Barátnőm szerint én egy tipikus példája vagyok a "palacsintaholic" betegségben szenvedőknek. Kiskoromban mindig a teraszlépcsőn ülve majszoltuk az unokatesókkal, fülig csokisan,lekvárosan, túrósan, fahéjas-porcukrosan kinek mi volt a kedvenc ízesítése. Manapság már nem a nagyim süti nekünk, és inkább az asztalt választjuk elfogyasztás helyeként, de azért megesik, hogy egy-egy nyári meleg napon, vissza gondolva a felhőtlen gyermekévekre, újra a lépcsőt választjuk, pont úgy mint anno. A következő receptben egy amerikai palacsinta receptet alakítottam át Lara módra, csipetnyi szegfűszeggel. Íme a recept, egyenesen a konyhámból:

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • csipetnyi szegfűszeg vagy fahéj

Egy nagy tálban a tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és vajjal habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, szegfűszeget és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel, majd óvatosan beledolgozzuk a tésztába. A felmelegített serpenyőt olajjal vékonyan megkenjük és megsütjük a palacsintákat.