menü ikon

Bounty pite

2016. június 20. sütemények > édes sütemények

Nagyon imádom a kókuszos ételeket. Lehet az sütemény, ital esetleg fagyi. Sőt, ettem már olyan rántott húst is, aminek a prézlijébe kókuszreszelék volt keverve. Az ételnek ezáltal különlegesen finom, egzotikus ízvilága lett. Ez a kókuszos pite igen egyszerű, sütést nem igényel, így a nyári melegben nem kell a forró sütő előtt álldogálni. Rövid idő alatt kész, és egy finom jeges kávéval isteni párost alkot. Ebéd utáni nasiként, vagy uzsonnára kiváló finomság. Íme a recept, egyenesen a konyhámból.

Tésztához:

  • 🔸30 dkg sima háztartási keksz (ledarálva). Gluténmentes verzióhoz: bármilyen gluténmentes keksz. Én a Spar free from-os vajas kekszet szeretem a legjobban.
  • 🔸20 dkg olvasztott vaj. Laktózmentes verzióhoz: Liga laktózmentes vaj
  • 🔸2 evőkanál kakaópor

Töltelékhez:

  • 🔸100 g kókuszreszelék
  • 🔸400 ml habtejszín. Laktózmentes verzióhoz: Hulalla növényi habtejszín
  • 🔸3 evőkanál cukor
  • 🔸20 dkg 50-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé

1. A kekszet daráljuk le, vagy ha már le van, akkor tegyük bele egy nagy tálba. Rakjuk hozzá a kakaóport és keverjük el alaposan.

2. A vajat olvasszuk meg majd öntsük rá a kakaós keksz egyvelegünkre. Alaposan dolgozzuk össze, majd egy 26 cm-es pite vagy tortaforma aljába nyomkodjuk bele úgy, hogy kb 1-1,5 cm-es pereme legyen az oldalán. Ha kész berakjuk a hűtőbe 1 órára.

3. A kókuszreszeléket, cukrot és 200 ml tejszínt belerakjuk egy edénybe, és alacsony lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és el nem válik a massza az edény falától. A keksz alapra öntjük, 5-10 percet szobahőmérsékleten, majd tovább a hűtőben pihentetjük.

4. A csokit törjük kockákra, tegyük bele egy lábasba és öntsük hozzá az előzőleg felforralt 200 ml tejszínt. Alaposan keverjük össze, majd 2-3 percig még kevergessük.

5. A torta alapot vegyük ki a hűtőből és öntsük rá a trüffel krémünket.

6. Végül, egy egész éjszakára, vagy 5-6 órára tegyük a hűtőbe!

Sütizésre fel!

Puszi, Lara 💋